Tips & Triks til Brøyteappen

1. Kommer ikke inn på brukernavn/passord:
Sjekk at de faktisk går inn på en nettside på adressen https://zeekit.no/wm og legger denne siden til på skjermen så den ligner en app og ikke har laster ned en annen app fra Zeekit.

2. Får ikke avsluttet tiltaket:
Det viser seg at når de har startet et tiltak, trykker de på tilbakeknappen før de går ut. Da havner de tilbake på "start et tiltak". Tilbakeknappen sitter på mange telefoner ved siden av en knappen man trykker på for å gå ut så mange trykker nok på tilbaketasten ubevisst. Be de gjøre det til en vane at de alltid trykker på hjemknappen (ikonet som sitter øverst i venstre hjørne ved siden av kvitteringsliste.) Da vil de alltid komme tilbake til neste steg i prosessen.

3. Må legge inn mengde flere ganger:
Samme problem som beskrevet over. De legger inn mengder og trykker tilbake etter at de har sendt inn og havner derfor tilbake på feltene for å fylle inn mengder.

4. Får ikke kvitteringer:
Noen tror at kvitteringen popper opp på skjermen så fort de har sendt inn. og derfor mener de ikke får kvitteringer. Kvitterings ikonet får en orange farge når det er kommet kvittering tilbake. Kvittering kommer når tiltaket er prosessert. Det kan ta inntil en halv time. Husk også at tiltaket må avsluttes før tenningen skrus av for at vi skal få med all informasjon fra GPS-boksen og bli prosessert. Når ikonet blir orange, be de trykke på ikonet. Der ligger kvitteringene for de 10 siste dagene. De kvitteringene som ikke er lest, (ved å trykke på de) er orange. Når de er lest, blir de hvite.

5. Flere sjåfører bruker samme telefon i bilen til å logge seg inn og kan derfor ikke lagre brukernavn og passord:
De fleste telefoner tillater at du lagrer flere brukernavn og passord. Begynner du da å skrive inn brukernavnet så kommer passordet automatisk opp.
Alternativ: Du kan lagre siden som en app flere ganger og kalle appen med navn på sjåføren.

6. Error melding når man prøver å logge inn i Brøyteappen:
Kommer det opp en slik error melding når du prøver å logge inn er dette fordi du ikke lar nettleseren logge deg inn automatisk. Denne meldingen kommer opp om du trykker logg inn rett etter du har skrevet inn brukernavn og passord, vent heller til du blir automatisk logget inn. Du skal ikke kunne trenge å trykke logg inn. Kan også være lurt og lukke nettleser og åpne denne igjen.

7. Får ikke skrevet kommentar eller avviksmelding fordi tastaturet ikke kommer opp:
Når du skal skrive kommentar eller avvik, trykk alltid på rediger først. Da kommer tastaturet opp og du får et klokkeslett i skjermen.
Har du trykket i feltet du skal skrive først og deretter haker av for rediger, kan det på enkelte telefoner gjøre at tastaturet allikevel ikke kommer opp. Ta da i så fall av haken på rediger og sett den på igjen.
Har du Iphone og opplever at tastaturet fremdeles ikke kommer opp, se etter et lite ikon nederst som viser et tastatur. Trykk på denne.

Dersom alle disse punktene er fulgt og noen allikevel har problemer med brøyteappen, ønsker vi tilbakemelding på dette.