Brøyteapp - Brukermanual

Nedlastning og bruk av Brøyteapp:

Den nye brøyteappen er egentlig ikke en app, men en webside som kan lagres på telefonen så den ser ut som en app. Den kan derfor startes fra alle typer telefoner. (Den kan også startes fra pc).
Gjør følgende:
Gå inn på nettleseren på telefonen. Og skriv https://zeekit.no/wm

For Iphone, klikk på del ikonet og velg «legg til på hjemmeskjermen»

For Android trykk på de tre prikkene og velg «legg til på startsiden»

Du har nå fått et ikon som ligner en brøyteapp på telefonen.
Denne kan du navne selv.

Logg inn med det brukernavnet og passordet du har fått sendt enten på mail eller SMS.
Husk å lagre passord.

Når du skal starte et tiltak
Velg din bil
Hvis du kjører både vei og GS, må du velge en av disse.
Velg tiltak du skal utføre
Start tiltak

Når du har startet et tiltak, kommer dette bildet opp.
Det tiltaket som er startet, har grønn farge.

Du kan også trykke på kvitteringslisten og trykke på linjen uprosesserte tiltak for å se at du har et tiltak som pågår, på hvilken bil og hvilke tiltakstype.

Skal du endre tiltak underveis, trykk på det tiltaket du skal bytte til og trykk på «ja» når denne meldingen kommer opp.

Har du behov for å skrive kommentar eller avvik underveis når du er i et tiltak, gjør følgende:
Trykk på ribbene øverst i høyre hjørne.
Velg kommentar eller avviksmelding

Trykk på rediger knappen. Det vil da legges til klokkeslett for når meldingen er skrevet/redigert.
Skriv melding og trykk på lagre.
For å fjerne meldingen før man har lagret, ta av haken på rediger og meldingen vil forsvinne.

Når du skal avslutte et tiltak
Trykk på «Avslutt tiltak»
Husk å avslutte tiltak før tenning skrus av.
Svar «Ja»

Du vil nå få spørsmålet: om alt er ok, trykk «alt ihht. kontrakt»
Om det var noe du ønsker å gi beskjed om, trykk på «stopp med kommentar eller avviksmelding»
Skriv inn det du vil melde fra om.
Trykk lagre

Har du valgt tiltaks kode med mengder, må du legge inn mengder her: Tørt i kg og vått i liter
Dersom du har bare tørt eller bare vått, skriv 0 i det andre feltet.
Du har også mulighet til å legge inn total distanse i km og distanse innenfor rode i km. Dette er frivillige felt.
Send inn.

Når tiltaket er prosessert, vil du få en kvittering. Dette kan sees ved at ikonet for kvitteringsliste bytter farge fra gul til Orange.
Trykk på ikonet
For at tiltaket skal bli prosessert, må tiltaket være avsluttet før tenningen på objektet skrues av.

Kvitteringer for siste 10 dager vil ligge tilgjengelig, uleste kvitteringer har Orange farge.
Åpne kvitteringen ved å trykke på linjen og sjekk at alt er ihht. det du mener er rett.
Er det feil, trykk på avviksmelding og skriv avvik.
NB! Dette må gjøres innen rimelig tid.
Når tiltaket er godkjent av kontorpersonell, er det ikke lenger mulighet for å skrive avvik.

Tips:
Dersom du er i tvil om du får signaler fra GPS og Spreder, kan du som en hurtigtest sjekke dette selv ved å velge bil du ønsker å sjekke og deretter trykke på det gule ikonet ved siden av.

Du vil da få opp en oversikt over når du hadde siste kontakt med enheten, siste posisjon på enheten og siste spredermelding.

Får du denne meldingen og du har valgt rett bil, betyr det at forrige tiltak ikke er avsluttet.
Dette må da avsluttes for å få starte et nytt.
Vær da sikker på at dette er riktig bil så du ikke avslutter en bil som faktisk er i tiltak.

Får du ikke avsluttet tiltaket eller må legge inn mengde flere ganger?
Da kan det være at du har trykket på tilbake tasten på hjem telefonen din og står et helt annet sted i appen.
Trykk i så fall på ikonet for «hjem» øverst i venstre hjørnet og du kommer tilbake på rett sted.